Novi Sad
11.07.2012.
16:05
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je danas da je tumačenje Ustavnog suda Srbije u vezi sa Zakonom o nadležnostima Vojvodine "anticivilizacijski nasrtaj izolacionističkih snaga" na sve ono što je postignuto proteklih deset godina i najavio oštru borbu protiv "retrogradnih snaga u Srbiji".
  • toorboolencija

    13.07.2012 06:34
    Malo istine...
    http://toorboolencija.wordpress.com/2012/07/13/psi-u-pusnici/
  • 12.07.2012 16:20
    Racionalno
    Osim protiv SPO-a najintenzivniji i najdugotrajniji (i danas traje) napad DB-a je išao protiv LSV-a. Laži, preterivanja, zatvaranja, pretnje, podmetnuti kadrovi i slično. Ne, nisam član LSV-a, niti obožavam Čanka (ili bilo koga drugog), ali je činjenica da je LSV jedina autonomaška snaga (inače, sve jača) u Vojvodini. Ako se priključi Pajtić, tim bolje. SVM je Orbanova ispostava, njih ne smatram vojvođanskim autonomašima. Subotići i Berisavljevići ne bi dobili ni hiljadu glasova. I zato me najmanje zanima šta novosadska nobles čaršija zamera Čanku (nije svetac, verovatno mu se i ima šta zameriti), ali ću i dalje glasati za Ligu, dok bolje opcije ne bude bilo. Srbija je krenula putem devedesetih, Dačić proteruje banke i MMF, predsednik države je Šešeljev dvodecenijski najbliži saradnik, a ja da se brecam na Ligu, DS i na slične?! Nemam nameru. Videli smo šta znači NE glasati za manja zla, već ostati kod kuće i biti "principijelan". Znači radikale (pod drugim imenom) i socijaliste na vlasti. I da odmah odgovorim: mislim da jeste manje zlo DS-SPS nego SNS-SPS. I ne mogu da verujem da u ovoj zemlji bilo ko zahteva idealnu vlast - kako, BRE, pored ovakvog naroda?! Ne zaboravimo, Đinđić je bio na 6-7% podrške pre nego što su ga ubili! To je Srbija, to je narod.
  • Sandrica

    12.07.2012 09:14
    Minut cutanja u Skupdtini Vojvodine je samar demokratiji i svim zrtvama. Ocito da nikom od DS i LSV nije stalo do zrtava. Citava njihova, a pogotovo politika LSVa, se svodi na udaranju kontre i provociranju najosetljivijih tema. Organizacija LSV je masinerija koja ima jasan cilj a to je secesija Vojvodine, ne zato sto je Canak manji Srbin od nekoga i ne zato sto voli vise Hazbursku monarhiju od Srbije, vec zato sto jedini tu vidi svoju mogucnost za isticanjem. Jasno je iz dosadasnjeg delovanja LSVa da se sve svodi na slepo pracenje DS. Jasno je i da Canak nema kapacitet da se istakne kao ozbiljan politicar u srpskom Parlamentu. Pa onda je svima jasno da prica o autonomiji nije smisljenja za dobrobit paora u Banatu, vec da bi deca nekadasnjih komunistickih funkcionera imala gde da zadovolje zahteve svojih ega.

    I na kraju, postaviti pitanje Canku o Aleksandri Jerkov i njenom egzistiranju u gradskoj, pokrajinskoj, republickoj skupstini...Da li je to dejstvo retrogradnih snaga??? I, da nas Canak potseti sa kim je LSV formirao vlast u Novom Sadu; Kako to da SPS na Republici deluje retrogradno, a u Gradskoj skupstini ne??? Ili da ga to ne pitamo i jednostavno to pripisemo Cankovom nepoznavanju elementarnih cinjenica iz oblasti politike
  • Хазбурговац

    12.07.2012 08:55
    Интересатно је да човек попут Чанка налази за сходно да коментарише одлуке Уставног суда. ЛСВ је читаву кампању свео на критику новосадске власти (коју су и сами чинили!!!) и на причу о лустрацији. Сада се поставља питање шта ЛСВ заправо хоће?! Чини се да им је читава "политика" сведена на причу о аутономији (а и она варира по потреви: од пасоша Војводине до не подржавања буџета, а заједничко је само трчкарање за ДС)и помињање деведесетих...
    Чанак би требао да се позабави са озбиљним моралним проблемима у странци те да Јеркову опомене да се одлучи која јој је клупа удобнија: градска, покрајинска, републичка. А озбиљне политичке теме Чанак треба да препусти политичарима, а он и даље да се држи чаршијских прича.
  • sale novosadjanin

    12.07.2012 06:46
    @nislija
    dobro nam dosao !
  • Dali

    12.07.2012 06:40
    @ Nislija

    pa zasto se onda ne preselis na mars i izjasnis kao marsovac? cujem da ce tamo tek da procveta zivot!
    srbija nije tumor koji treba da se odstrani da bi vojvodina mogla da napreduje. dokle mislis tako? ako ti se ne bude svidjala vojvodina hoces onda i svoju ulicu da odcepis?
  • S

    12.07.2012 06:07
    Bravo za nisliju,briljilra inteligencijom.
  • Zoran Ristic

    12.07.2012 04:24
    Cija je Vojvodina
    Vojvodina je teritorija na ili u , kojoj zive ... , koji se mogu nazvati vojvodjanima. Dodjosi ili starosedeoci , sasvim je sve jedno. Ona je njihova i oni ce to reci kroz blize i dalje buduce vreme koje je pred nama.Ona j bila njihova i kada su bili pod nemcima i pod ugrima i zahvaljujuci njima dobila je vojvodstvo.Danas kakva god bila, mislim da je svoja na svome, bez obzira sto su njene njive kupili ovi ili oni.To sto neko od nje zeli napraviti drzavu a drugi brani , ide s vremenom. Menja se tenzija povremeno. Zasto sad neko i zbog cega , pokusava da priziva neke koje su nam Jugu razorili.Pa Nenade uz sve uvazavanje, bili ste i ostali na vlasti i sudije su vase, sto sad pljujes po nekima a tek se juce culo da su ko bajagi postigli dogovor ali za upravljanje Srbijom.Alo, vojvodjanine pa vi ste tamo kakvi ste vec sve izabrali a tebi je opet malo.Pitas li se nekad zasto mislis da je tvoja snaga i pravda u Strazburu, Briselu. Da li se ti uopste osecas vojvodjaninom ili nesto mutis(ovo se ja pitam). Ja sam sa juga Srbije i vama u Vojvodini zelim sve najbojle. A ja sam nezadovoljan zato sto su moj zavicaj u nezavidan polozaj doveli svi koji su bili na celu Srbije od 88 do danas. I opet su se promenili. Siguran sam u jedno , sve dok smo gledali svoja posla i jedni druge,bilo nam je svima dobro.Kad god smo prizivali upomoc bilo koga , oni su krojili i sekli po svome i naravno debelo naplacivali a mi svi smo guibili sinove i kceri, placali glavama,raseljavali se koje kude i muku mucili.
  • 12.07.2012 00:26
    @ "Новосађанин", Superman, Ђуро, Profa L sektor,Ki
    Lajte kere varošanke...
  • 11.07.2012 21:55
    Jadni su oni koje Canak bilo gde vodi.
  • 11.07.2012 21:54
    Da je srece da je Ustavni sud ukinuo jos vise nadleznosti Novom Sadu i prebacio ih drugimm vojvodanskim gradovima.
  • TJ

    11.07.2012 21:20
    Citat
    Citiraću seriju Otvorena Vrata

    Bata: ''... Pa valjda se zna šta je većina u demokratiji?''

    Milica: '' Teror većine nad manjinom!''
    Bata: '' TAKO JE MILICE!''
  • 13

    11.07.2012 20:52
    Sads ovog treba trpiti i slusati kako peva iste pesme,svi krivi samo bitanga u pravu,Ti treba da si u bajbokani,sa svojim pajtosima.
  • PERICA

    11.07.2012 20:37
    Moze
    Autonomija "DA" ali prvo da ustanovimo od cega ono zivi Nenad Canak. " OD NEDOSTATKA DOKAZA ". Nadam se da ce neko sto je malo verovatno da se pozabavi i ovom temom sad kad sudovi rade malo bolje svoj posao. Lako cemo mi da se izborimo za Autonomiju samo da se resimo ovih Milosevicevih placenika.
  • Pera

    11.07.2012 20:34
    Prasci
    Treba ga zatvoriti, radi podrivanja sistema, i huškanja dece , a sebe je lep ugnezdio i obogatio.
  • Kiklop

    11.07.2012 19:09
    Naši novci
    Jabba the Hutt, pa di su naši novci? Cementara, Soja Protein... Ta od čega pa ti životariš?
  • Profa L sektor

    11.07.2012 18:45
    Canak
    Gospodin Canak nije shvatio da je i sam postao retrogradna snaga.
  • nislija

    11.07.2012 18:41
    nislija
    @Dali
    Ja sam iz Nisa, zivim u Beogradu, na popisu sam se izjasnio kao Vojvodjanin da bi dao simbolicku podrsku autonomiji Vojvodine. Gledajuci ono sto je realnost Srbije, verujem da je najbolji interes za gradjane Vojvodine da Vojvodina postane nezavisna, a ova sramna odluka to i dokazuje. Vrlo rado cu se preseliti da zivim u takvoj Vojvodini, siguran da ce, kao i svi drugi koji su se odvojili od kaljuge zvane Srbija, imati mnogo bolju perspektivu za razvoj.
  • E moj

    11.07.2012 18:22
    Nenade
    Prvo onda borba protiv retrogradih snaga u svom dvoristu : (SPS u Novom Sadu) a da ne pominjem da je LSV,DS,LDP u koaliciji sa SRS u Novom Beceju!

    Bolje cuti i daj ostavku na predsednikovanje MOJOM partijom!

    Stidi se!

    Nenade p...o Vojvodinu si izdo.
  • dali

    11.07.2012 17:58
    @Goran

    da li bi tako govorio i onda kada bi vecina novca bila juzno od vojvodine? ili bi onda apelovao na solidarnost?
  • Ђуро

    11.07.2012 17:57
    @Sale novosadjanin - kakav strazbur ?
    Била, Сале!!!
    Да ли ће бити поново остаје да видимо.
  • Superman

    11.07.2012 17:56
    ljakse
    kakve veze ti imas sa nemackom i austrijom sabane, budi to sto jesi, stidis se sto si srbin, furaj onda Sale, pali u bolje!
  • 11.07.2012 17:54
    Kaže čovek da je ovo nasrtaj "na sve ono što je postignuto proteklih deset godina".
    Pa odlično se vidi kako mi živimo sada u odnosu na pre deset godina a kako on, i njemu slični, i šta je to postignuto za sve nas.
    Kamo puste sreće da se vreme može vratiti unazad, pre nego što smo i čuli za njega i slične "moraliste" i licemere. Da su uopšte ljudi i da mogu da se zastide, nikada više nigde ne bi javno izašli. SRAMOTA, ali naša jer im dozvoljavamo da nas i dalje jašu.
  • dragan

    11.07.2012 17:31
    grad NS
    Da li ce biti borbe sa retrogradnim snagama i u Novom Sadu.
  • Goran

    11.07.2012 17:10
    Svako treba da ima svoj novcanik. Pa tako i u drzavi. Pare Vojvodine i treba da ostanu u Vojvodini! Nema tu puno price...
  • sale novosadjanin

    11.07.2012 17:08
    kakav strazbur ?
    obavesti nemacku i austriju-to je nasa matica !!!
  • Новосађанин

    11.07.2012 17:07
    ???
    Не разумем. Сам против себе?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna